Shhh.. Nak Belajar Lebih Tahan Lama & Keras?

Kena belajar puaskan Bini betul-betul Bro.


Ini Teknik Tanpa Guna Ubat Kuat

Dapatkan Sekejap ni

Artikel ini mengandungi semua yang anda ingin tahu tentang ubat kuat yang beracun,

.

Sekaligus memberi kesan kepada kesihatan lelaki.

.

Teruskan membaca sehingga tamat.

 

Ya, tidak kesemua ubat kuat adalah selamat.

.

Kebanyakan produk tersebut dikesan mengandungi campuran bahan terlarang yang boleh mengganggu kesihatan seperti sakit jantung.

 .

Malah lebih teruk lagi ia juga mampu meragut nyawa seseorang!

 .

Tetapi sebelum itu…

.

 

.

Mengapa Lelaki Suka Ubat Kuat?

 .

Kebanyakan rakyat Malaysia masih menganggap soal hubungan intim atau seks sebagai taboo, maka ia tidak dibicarakan secara terbuka.

 .

Ada juga yang enggan mendapatkan bantuan dari pakar kesihatan meskipun menyedari wujudnya masalah dalam hubungan seks bersama pasangan.

Penyelesaian yang dianggap ‘terbaik’ bagi mereka adalah membeli ubat kuat yang banyak dijual secara dalam talian (online) atau pasar malam dan di kaki lima.

 .

Lambakan produk penguat tenaga batin yang dijual tanpa kawalan memudahkan sesiapa sahaja, termasuk golongan remaja mudah untuk memilikinya.

 .

Antara kegunaan ubat kuat di kalangan lelaki adalah :

.

 1. Mengatasi masalah mati pucuk (erectile dysfunction)
 2. Kepuasan peribadi
 3. Lambang kekuatan dan kekuasaan lelaki

 .

Mati pucuk sering dikaitkan dengan golongan lelaki yang berusia 40-an ke atas.

.

 .

Hasil kajian bebas dijalankan syarikat farmaseutika terkemuka dunia, Pfizer Pharmaceutical Co mendapati, seorang daripada setiap lima orang lelaki di Malaysia berdepan masalah mati pucuk.

 .

Masalah ini juga semakin ketara di kalangan golongan lelaki muda.

Antara yang menyumbang masalah ini adalah tiada keseimbangan hidup antara kerjaya dan peribadi, penggunaan gajet yang keterlaluan, amalan merokok dan alkohol selain kurang senaman.

Bilangan lelaki yang menghadapi mati pucuk ini juga dipercayai semakin meningkat sekiranya tidak mendapat rawatan kerana enggan mengakuinya.

 .

 .

103 Ubat Kuat Lelaki Berbahaya (Menurut KKM)

. 

Ada beberapa jenis ubat perangsang seks yang berdaftar dan mendapat kebenaran dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD).

.

 Produk-produk ini dijual dengan mempunyai nombor pendaftaran ‘MAL’ dan label hologram pada bungkusan.

 .

 

Ikuti penerangan bahaya Ubat Kuat tidak berdaftar mengikut kaca mata ahli pharmacist professional ini, Siti Awe.

Pengambilan ‘ubat kuat’ yang berdaftar untuk merawat mati pucuk ini, hanya dibenarkan hanya jika mendapat nasihat doktor bertauliah, farmasi berlesen dengan peskripsi doktor.

 .

Namun rata-rata ubat kuat yang dijual di pasaran terbuka seperti pasar malam, kaki lima dan di online mengandungi pelbagai bahan terlarang yang menyebabkan sakit jantung dan mengundang maut.

.

Antara racun berjadual di dalam ubat kuat dikhuatiri membahayakan kesihatan pengguna adalah tadalafil, sildenafil dan vardenafil.

 .

Banyak yang telah dilaporkan di media berkenaan ubat kuat yang mengandungi bahan-bahan terlarang dan dirampas kerana tidak berdaftar dengan pihak berkuasa.

.

Di bawah merupakan senarai 103 ubat kuat lelaki yang berbahaya :

.

 

.

Masyarakat perlu sedar mengambil ubat kuat tidak berdaftar adalah tindakan berbahaya dan memberi kesan, antaranya :

.

 1. Masalah tekanan darah
 2. Masalah jantung
 3. Kerosakan hati
 4. Kerosakan buah pinggang
 5. Gangguan mental

.

Adalah penting supaya masyarakat tidak mudah terpedaya dengan kata-kata manis si penjual produk tepi jalan semata-mata ingin melariskan jualan.

.

Malah ada juga penjual sanggup menggunakan testimoni palsu semata-mata untuk mempromosikan produk mereka.

.

 .

‘Ubat Kuat’ Lelaki Yang Selamat

 .

Sekiranya anda sedang mencari produk yang mampu meremajakan kualiti kesihatan seksual dan tenaga harian anda, Men’s Formula Biotropics adalah jawapannya.

 

Tanpa bahan terlarang, produk ini diformulasikan daripada enam tumbuhan herba terkemuka di dunia yang telah menjalani ujian klinikal untuk meningkatkan kesihatan seksual lelaki.

 .

Enam kandungan istimewanya adalah :

.

 1. Tongkat Ali – meningkatkan stamina lelaki
 2. Devil’s Torn – melancarkan darah dalam batang zakar
 3. Horny Goat – meningkatkan tahap libido
 4. Maca Root – meningkatkan kualiti sperma
 5. Cordyceps – membantu proses sintesis tenaga badan
 6. Ginseng – mencergaskan badan

.

Menariknya, Men’s Formula ini turut disyorkan oleh Dr. Mohd Ismail Mohd Thambi, Pakar Perunding Seksual dan Kesihatan Reproduktif.

 .

Men’s Formula mempunyai kelulusan dan berdaftar dengan KKM selain mendapat pengiktirafan halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

.

Produk ini dihasilkan oleh syarikat No. 1 peneraju herba bertaraf farmaseutikal Malaysia, iaitu Biotropics Malaysia Berhad.

.

Mengandungi 30 kapsul, pengguna lelaki dewasa disyorkan mengambil 1 kapsul sehari sama ada selepas makan pagi, tengah hari atau malam.

 

Anda boleh membeli Men’s Formula secara pakej satu, dua atau tiga botol yang didatangkan bersama free gift (untuk masa terhad).

 

Men’s Formula ternyata berkesan berdasarkan testimoni dari pelanggan yang telah menggunakannya.

.

Biotropics Malaysia merupakan anak syarikat Khazanah Nasional. Sejak ia mula diperbadankan pada 2007, mereka mempunyai lebih dari 60 produk herba farmaseutikal bertaraf antarabangsa.

 .

Biotropics Malaysia Berhad merupakan syarikat tunggal di Asia Tenggara mendapat pengiktirafan International Food & Drug Administration (FDA).

 .

Untuk maklumat lanjut tentang MEN’S FORMULA BIOTROPICS, klik link di bawah dengan segera: